Klankschaalmassage

Een klankschaalmassage is een weldaad voor lichaam en geest. Het zorgt voor een diepe ontspanning.

Daarnaast zorgen de trillingen en de klanken ervoor dat spanningen en energieblokkades loskomen en dat het lichaam herstelt.

Werkwijze

Tijdens de sessie lig je gekleed op de behandeltafel en als je dat fijn vindt, leg ik een dekentje over je heen. Bij een klankschaalmassage plaats ik een klankschaal op je lichaam en sla deze op zachte wijze aan. De klankschaal wordt op systematische wijze verschoven over je lichaam. Het enige wat jij hoeft te doen is je overgeven aan de klanken en trillingen. 

De sessie duurt ca. 50 minuten. In overleg kan het ook korter of langer.

Belangrijk

Na een klankschaalbehandeling is het belangrijk veel water te drinken, want er komt nu eenmaal veel los. Om klachten te voorkomen is het goed het een en ander te af te voeren door het innemen van (bron)water. 

Contra-indicaties

In sommige gevallen is het niet (altijd) verstandig om deel te nemen aan een klankschaalsessie of -massage. De trillingen kunnen diep in het lijf doordringen en dat brengt het een en ander in beweging. Bijna altijd is dat iets positiefs, maar in onderstaande gevallen kun je o.h.a. beter niet deelnemen.

Als er sprake is van:

  • psychoses
  • zwangerschap (eerste drie maanden)
  • hartproblemen zoals hartritmestoornissen of een pacemaker
  • extreem hoge bloeddruk.
  • trombose
  • epilepsie
  • een operatie (heel) recentelijk
  • ernstige spataderen (dit geldt vooral voor klankschaalmassages, dus op het lichaam)

Klanksessie (iedere eerste woensdagavond van de maand.

 

Een klanksessie is een weldaad voor lichaam en geest. Je mag uit het hoofd naar het voelen van je lichaam. Het brengt je gegarandeerd een heerlijke, diepe ontspanning. Daarnaast heeft het ook nog een gunstig effect op de gezondheid.

Iedere maand verzorgen we een sessie voor maximaal 13 personen. Als je zelf een (yoga)matje/matrasje o.i.d. meeneemt, zorgen wij voor een dekentje en een kussentje, zodat je heerlijk kunt liggen en even nergens meer aan hoeft te denken. Tijdens de sessie maken we gebruik van klankschalen en allerlei andere instrumenten. Je hoeft alleen maar te gaan liggen in gemakkelijk zittende kleding en te genieten van de helende trillingen van de klanken. Je bent van harte welkom in het mooie pand van eZ-Fix te Brielle. Voor de deur is er voldoende parkeergelegenheid.

Let op: als je geen (yoga)matje hebt, laat het dan even weten. We hebben er een paar te leen. Wanneer je snel last van je rug hebt, is het aan te raden een dikker matrasje mee te nemen. 

Praktische informatie klanksessie

Inschrijving is momenteel niet mogelijk.

 

Tijdstip: van 20:00 tot 21:30 (inloop vanaf 19:45)

Locatie: Turfkade 6, Brielle (eZ-Fix)

Investering: €22,-

Inclusief thee en chocolade