Reikicursussen

 

Wil je leren hoe je reiki kunt geven aan jezelf en/of anderen? Het is mijn passie om mensen in te wijden in de 1e ,2e en 3e graad van reiki (volgens het systeem van Usui). Het is zo mooi om te zien hoe de zuivere reiki-energie mensen aanraakt en aanzet tot loslaten, omarmen en groeien. Tijdens de reikicursussen die ik geef, merk ik vaak dat veel mensen zich afvragen of ze het wel kunnen leren. Jazeker, iedereen beschikt over de gave om reiki te geven! Het is een prachtige gift van moeder natuur. Door de inwijding wordt jouw verbinding met de kosmos als het ware opgeschoond. De energie die je doorgeeft, is niet jouw eigen energie, het is de universele levensenergie die overal is, ook in jou.

Heb je je eerste graad in reiki behaald en wil je meer verdieping? De inwijding bij reiki 2 zorgt ervoor dat je een nog krachtiger doorgeefluik van reiki-energie wordt. Je kunt na deze cursus vooral op fysiek, emotioneel en mentaal niveau een mooie aanzet geven tot heling. Het gaat dus nog dieper en verder dan bij reiki 1. Wat ook heel bijzonder is, is dat je leert hoe je iemand op afstand kunt behandelen.  

De reiki master (3a) zorgt voor een nog veel sterkere reikistroom. Wanneer je bent ingewijd in de reiki masterenergie zullen jouw sessies nog veel krachtiger werken en dan ook nog op alle holistische niveaus (fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel). De inwijding zorgt daarnaast vaak voor een versnelling van je groeiproces Voordat je de master gaat doen, heb je bij voorkeur minimaal 10 tot 12 maanden geleden reiki 2 gedaan. Dit is omdat je klaar moet zijn voor het masterschap en dat ben je pas echt als je grote pijnstukken hebt doorvoeld (en geheeld) en de nodige ervaring hebt met het geven van reiki. Natuurlijk zul je altijd laagjes overhouden om af te pellen, ook als je reiki master bent, dit gaat namelijk een leven lang door. Twijfel je of je klaar bent voor deze stap? Neem dan gerust contact met me op, dan bespreken we het samen. 

 

Reiki 1

 

Inhoud van deze cursus:

-wat reiki is;

-wat de oorsprong is van de Usuimethode;

-waar je reiki voor kunt gebruiken;

-hoe je reiki kunt inzetten;

-wat de 5 reikiprincipes inhouden;

-hoe je iemand een (stoel)behandeling geeft;

-hoe je jezelf een behandeling kunt geven;

-meer over de 7 chakra's en de aura.

 

Je oefent verschillende handposities en je geeft een reikibehandeling aan een medecursist. Dat houdt automatisch in dat je er ook een zult ontvangen. Heerlijk toch?! Reiki 1 werkt vooral op het fysieke niveau.

De cursus beslaat één hele dag en een dagdeel (na minimaal 3 weken). Tijdens de 21 dagen na de inwijding in de 1e graad geef je jezelf elke dag een behandeling. Een mooie investering in jezelf. Soms valt het misschien niet mee om er tijd voor te maken, maar uiteindelijk blijkt altijd weer dat iedereen het wel de moeite waard vond. De zelfbehandelingen worden dan ook als helend ervaren op veel gebieden. Veel cursisten voelen bijvoorbeeld  meer rust, slapen beter en hebben minder last van bepaalde kwalen die ze voorheen wel hadden. Ook hoor ik vaak terug dat de intuïtie sterker is geworden. 

 

  Praktische info

  • Locatie: Brielle of Hellevoetsluis (afhankelijk van het aantal deelnemers)
  • Tijdstip: 9:30-15:30 (bij één of twee deelnemers zijn we eerder klaar)
  • Investering: €185,- 
  • inclusief een heerlijke lunch, dranken en lekkers
  • aantal deelnemers: 1-6

  Voel je dat dit iets voor je is? Meld je dan gauw aan, je bent meer dan welkom!   

   

  Reiki 2

   

  Inhoud van deze cursus:

  -drie reikisymbolen waarmee je kunt gaan werken op fysiek, emotioneel en mentaal niveau

  -waar je deze symbolen voor kunt gebruiken

  -hoe je een afstandsbehandeling kunt geven

  -hoe je een tafelbehandeling kunt geven

  -hoe je je kunt beschermen tegen energieën van anderen

  -hoe je jezelf een reikidouche kunt geven

  -meer over de 7 chakra's en de aura

  -meer over reiki geven aan het innerlijk kind

   

  De cursus beslaat één hele dag en een dagdeel (na minimaal drie weken). Na de eerste dag ga je oefenen met het geleerde. Tijdens het verdiepingsmoment zullen we onze ervaringen delen en gaan we een complete tafelbehandeling geven.

   

  Praktische info

  • Locatie: Brielle of Hellevoetsluis (afhankelijk van het aantal deelnemers)
  • Tijdstip: 9:30-15:30 (bij één of twee deelnemers zijn we eerder klaar)
  • Investering:€215,-
  • inclusief een heerlijke lunch, dranken en lekkers en een informatieboekje
  • aantal deelnemers: 1-6

   

  Reiki 3a

   

  Inhoud van deze cursus:

  - We starten met een intakegesprek, zodat we samen kunnen onderzoeken waar je eventueel nog tegenaan loopt en waar je nog in gecoacht zou willen worden.

  - Je ontvangt een inwijding in de derde graad van reiki volgens het Usui-systeem

  - Je leert een vierde reikisymbool waarmee je kunt gaan werken op het spirituele niveau

  - Je krijgt verdieping m.b.t. reikisessies en ik bied je een aantal tools aan om de reiki te versterken

  - Je krijgt uitleg over het inzetten van kristallen en edelstenen en klankschalen bij een sessie

  - Je krijgt uitleg over de vijf holistische niveaus

   

  De cursus beslaat één dag en een dagdeel (na minimaal drie weken). Na de eerste dag ga je oefenen met het geleerde. Tijdens het verdiepingsmoment zullen we onze ervaringen delen en gaan we een tafelbehandeling geven ondersteund door kristallen of klankschalen.

   

  Praktische info

  • Locatie: Brielle of Hellevoetsluis (afhankelijk van het aantal deelnemers)
  • Tijdstip: 9:30- 15:30 (bij één of twee deelnemers zijn we eerder klaar)
  • Investering: €395,-  (wanneer je iemand meeneemt, krijgen jullie allebei korting)
  • inclusief een heerlijke lunch, dranken en lekkers en een informatieboekje
  • aantal deelnemers: 1-3

   

   

   

   

  Datum reiki 1:

  Vrijdag 9 augustus 2024 (vervolgmoment wordt in overleg met de groep bepaald, tenzij deze dag voor jou een onderdeel is van het Energetisch traject, dan staat het vervolg al vast))

  Zaterdag 7 september 2024 (vervolgmoment wordt in overleg met de groep bepaald, tenzij deze dag voor jou een onderdeel is van het Energetisch traject, dan staat het vervolg al vast)

  Zaterdag 21 september 2024 (vervolgmoment wordt in overleg met de groep bepaald, tenzij deze dag voor jou een onderdeel is van het Energetisch traject, dan staat het vervolg al vast)

  Komen deze data jou niet zo goed uit? Neem gerust contact op, dan plannen we samen een datum.

  Datum reiki 2

  Zaterdag 14 december 2024 (vervolgmoment wordt in overleg met de groep bepaald, tenzij deze dag voor jou een onderdeel is van het Energetisch traject, dan staat het vervolg al vast)

  Komt deze datum jou niet zo goed uit? Neem gerust contact op, dan plannen we samen een datum.

  Datum reiki 3a: 

  Neem gerust contact op, dan plannen we samen een datum.

   


  Energetisch traject (korte opleiding incl. reiki 1 en 2)

  Wil je reiki 1 en 2 halen en ook nog veel extra tools leren die jouw reikisessies verdiepen?

  Binnenkort start ik met een mooi traject waarin je in 5 maanden aan de slag gaat met reiki en heel veel moois eromheen. Het voordeel is dat je veel intensiever aan de slag gaat met reiki en dat je veel laagjes (denk aan patronen, beschermingsmechanismen) kunt afpellen. Iedere maand is er een bijeenkomst. Je krijgt een schat aan informatie en leert nieuwe ondersteunende tools. Daarnaast starten we iedere lesdag met een mooie landingsmeditatie en oefen je iedere module met het geven van reikisessies.

  Wil of kun je module 3 niet volgen, bijvoorbeeld vanwege contra-indicaties? Dan kan dat ook. Je geeft dit dan voor aanvang van het traject aan. 

  Ook leuk om te vertellen: je ontvangt een korting van €50:- wanneer je de reikicursussen via dit traject volgt.

  Welke tools?

  Je wordt ingewijd in de eerste en tweede graad van reiki volgens de Usuimethode. Je gaat daarnaast aan de slag met kristallen, klankschalen en pendels en ook leer je meer over de aura en over chakra's. 

  Al reikicursussen gedaan?

  Heb jij reiki 1 en/of 2 al gedaan? Neem dan contact op, want we kunnen voor jou een maatwerkprogramma maken. 

  Wat komt er aan bod?

   

  Dag 1: cursus reiki 1 (05-10-'24)

  Je leert alles over reiki en je wordt ingewijd in de eerste graad. Voor verdere inhoud van deze dag verwijs ik je naar de tekst bovenaan deze pagina.

   

  Dag 2: aura en chakra's (09-11-'24)

  Deze dag leer je van alles over de zeven hoofdchakra's en de aura. Je gaat o.a. oefenen met het scannen en behandelen van beide. 

   

  Dag 3: werken met klankschalen, de oceandrum/rainstick, koshi's en een stukje organenleer (14-12-'24)

  Je leert tijdens deze cursusdag hoe je kunt werken met klankschalen tijdens een reikisessie en je krijgt veel belangrijke informatie over het werken met klankschalen. Ook gaan we werken met de oceandrum en/of rainstick en de koshi. We gaan kijken naar de functie van organen en vooral naar hun energetische functie, deze informatie kun je goed gebruiken tijdens een reikisessie. Ook leer je hoe je de organen kan scannen en verbinden met elkaar. 

   

  Dag 4: cursus reiki 2 (11-01-'24)

  Je kennis over reiki wordt verdiept, je ontvangt een inwijding in de tweede graad en je leert hoe je op afstand reiki kunt geven. Voor het programma van deze dag verwijs ik je naar de tekst bovenaan deze pagina.

   

  Dag 5: werken met kristallen, edelstenen en pendels, visualisaties (08-02-'24)

  Je leert tijdens deze module van alles over kristallen en edelstenen. De focus ligt daarbij op de amethist, de rozenkwarts en de bergkristal. Je leert een reikibehandeling geven met ondersteuning van bergkristalpuntjes. We gaan aan de slag met de pendel en je mag een pendel uitzoeken om mee te werken, deze mag na afloop met jou mee naar huis. We maken tijd voor herhaling van de stof en we sluiten het traject op mooie en passende wijze af.

   

  Praktische info:

  Investering: €799,- 

  Locatie: Brielle of Hellevoetsluis

  Tijd: 9:30 uur t/m 15:30 uur

  Aantal deelnemers: 4-8 personen (bij 2 of 3 aanmeldingen gaat het traject in aangepaste vorm door)

  Extra's: Je ontvangt een syllabus en een pendel, er is thee, water en lekkers en iedere cursusdag is er een heerlijke soep. Overige lunch mag je zelf meenemen.

   

  Na afloop van het traject ontvang je een bewijs van deelname en je ontvangt na beide reikicursussen een certificaat.

  Wil je of kun je lesdag 3 niet volgen, dan betaal je €675,-. Dit dient voorafgaand aan het traject aangegeven te worden. 

   

  Let op: bij ziekte of een andere legitieme reden voor afwezigheid, kun je de desbetreffende les op een later moment inhalen (indien er plaats is), er volgt geen restitutie van het bedrag.

   

   

  Zomeraanbieding!

  Meld je je voor 15 augustus aan voor het Energetisch traject? Dan ontvang je een gratis sessie in een van mijn energetische stoelen (ter waarde van €75,-). Deze plannen we gezamenlijk in op een andere datum.

   

  Nb. Deze aanbieding geldt alleen als je het gehele traject gaat volgen.

   

  Cursus klankschalen 

   

  Kennismaken met klankschalen 1

  Deze workshop wordt verzorgd door Praktijk InnerRijk en Sterrenlicht Academie. Je leert tijdens deze cursus een aantal basisprincipes van een klankschaalbehandeling en je komt meer te weten over klankschalen.

  Een klankschaalmassage of -sessie is een weldaad voor lichaam en geest. Het brengt je gegarandeerd een heerlijke, diepe ontspanning. Daarnaast heeft het een gunstig effect op de gezondheid. Ben jij nieuwsgierig naar het werken met klankschalen en wil jij leren hoe je ze kunt inzetten? Geef je dan op voor deze fijne, praktische workshop.

   

  Tijdens de workshop komt o.a. het volgende aan bod:

  • een aardingsmeditatie;
  • informatie over (de werking van) klankschalen;
  • het aanslaan van de klankschaal;
  • kennismaking met verschillende soorten klankschalen;
  • aarding en energie opwekken met klankschalen.
  • een behandeling aan een ander leren geven

  Praktische informatie

  Duur: c.a. 4 uur (van 09:00 - 13:00)

  Locatie: Brielle

  Investering: €95,-

  Inclusief thee/koffie en versnaperingen

  Er zijn voldoende klankschalen aanwezig en deze zijn ook te koop. Je mag natuurlijk ook zelf een klankschaal meenemen.

  Data workshop klankschalen:

  Nog niet bekend.

  Contra-indicaties

  In sommige gevallen is het niet (altijd) verstandig om deel te nemen aan deze klankschaalcursus. De trillingen kunnen diep in het lijf doordringen en dat brengt het een en ander in beweging. Bijna altijd is dat iets positiefs, maar in onderstaande gevallen kun je o.h.a. beter niet deelnemen.

  Als er sprake is van:

  • psychoses
  • zwangerschap (eerste drie maanden)
  • hartproblemen zoals hartritmestoornissen of een pacemaker
  • extreem hoge bloeddruk.
  • trombose
  • epilepsie
  • een operatie (heel) recentelijk
  • ernstige spataderen 

  Let op: wij gaan ervan uit dat je het aangeeft indien een of meerdere van deze contra-indicaties op jou van toepassing zijn. Bij het invullen van het aanmeldformulier is het dus verplicht om hier duidelijkheid in te verschaffen en bij het in gebreke blijven daarvan, ligt de verantwoordelijkheid bij jou.