Vroeger

Jaren geleden zou ik waarschijnlijk verwonderd zijn geweest als iemand mij verteld had dat ik ooit een praktijk in holistische therapie zou starten. Tegenwoordig is dat wel anders. Vol overgave en overtuiging ben ik bezig met al het mooie en wonderlijke dat ik tegenkom op mijn pad. Van kinds af aan heb ik al veel belangstelling voor spiritualiteit. Op mijn tiende hoorde ik voor het eerst over reiki en het wekte meteen mijn belangstelling, maar de tijd was er toen (nog) niet rijp voor...

De omslag

Net als velen had ik voorheen de neiging veel 'in mijn hoofd te zitten' en door te denderen in mijn eigen 'treintje'. Totdat ik betrokken raakte bij een kop-staartbotsing en daarbij heftige whiplashklachten opliep. 

Tijdens mijn revalidatie kwam ZoMa Opleidingen op mijn pad en heb ik me ingeschreven voor reiki 1 en 2. Het balletje is supersnel gaan rollen, want binnen een paar maanden startte ik met de opleiding tot holistisch therapeut. Inmiddels ben ik reiki master, holistisch therapeut en reikitrainer. Sinds 2022 werk ik als trainer bij ZoMa Opleidingen.

Enthousiasme, doorzettingsvermogen en bezieling zijn  woorden die goed bij me passen. Naast de opleidingen bij ZoMa heb ik me met veel plezier bekwaamd in het geven van klankschaalmassages en Access Barsbehandelingen.

Mijn basis als coach

In 2018 heb ik een fantastische opleiding gevolgd bij NTI NLP: Neurolinguïstisch Programmeren en in 2019 heb ik me daar verder in verdiept door het volgen van de NLP Master Practitioner. Wederom een fijne leerschool. Deze opleidingen hebben veel bewerkstelligd; niet alleen heb ik mezelf veel beter leren kennen, ik heb ook veel geleerd op het gebied van coaching. Beide opleidingen dienen als een mooie basis voor mijn werk als therapeut.

Daarnaast werk ik als docent, mentor en decaan in het voortgezet onderwijs en dat zorgt er ook voor dat ik mijn coachingsvaardigheden goed kan inzetten. In beide beroepen kan ik er voor een ander zijn. Dat is mijn passie, dat is waar ik heel blij van word.

 

Ik hoop dat ik je mag ontmoeten in mijn praktijk!

Met een warme groet,

Marieke den Haan

 

"Pas als je moed toont je weg te gaan, toont de weg zich aan jou."  

door: Paolo Coelho