Vroeger

Jaren geleden zou ik waarschijnlijk verwonderd zijn geweest als iemand mij verteld had dat ik ooit een praktijk in holistische therapie zou starten. Tegenwoordig is dat wel anders. Vol overgave en overtuiging ben ik bezig met al het mooie en wonderlijke dat ik tegenkom op mijn pad. Van kinds af aan heb ik al veel belangstelling voor spiritualiteit en mijn intuïtie was altijd al sterk ontwikkeld. Toen ik als 10-jarige voor het eerst hoorde over reiki was ik meteen nieuwsgierig en ik voelde dat ik daar ooit iets mee zou gaan doen.

De omslag

Net als velen had ik voorheen de neiging veel 'in mijn hoofd te zitten' en door te denderen in mijn eigen 'treintje'. Totdat ik betrokken raakte bij een kop-staartbotsing en daarbij heftige whiplashklachten opliep. 

Tijdens mijn revalidatie kwam ZoMa-Opleidingen op mijn pad en heb ik me ingeschreven voor reiki 1 en 2. Het balletje is supersnel gaan rollen, want binnen een paar maanden startte ik met de opleiding tot holistisch therapeut.

 

En nu...

Nu ben ik holistisch therapeut, reiki master en reikitrainer. Sinds 2022 werk ik niet alleen in mijn praktijk, maar ook als trainer bij ZoMa-Opleidingen. Een fantastische combinatie, omdat ik studenten mag opleiden tot holistisch therapeut en omdat ik één op één in mijn praktijk cliënten begeleid op hun pad. En dan mag ik ook nog maandelijks een aantal reikicursussen verzorgen. Mooier en leuker werk bestaat er in mijn optiek niet.

 

Klankschalen, breathwork & Trauma Release, familieopstellingen en nog veel meer

De afgelopen jaren heb ik veel mooie cursussen en opleidingen gevolgd. Denk aan NLP, klankschalen en Access Bars.  Mijn passie voor klankschalen is groot en ik heb veel scholing op dat gebied gehad. Onlangs heb ik een geweldige opleiding gevolgd m.b.t. ademwerk: Breathwork & Trauma Release. Dit is zo'n doeltreffende methode om naar de angel te gaan, een aanrader! Vanaf november 2023 is het mogelijk om een sessie te boeken bij Praktijk InnerRijk.

2023 is voor mij ook het jaar waarin ik de verdieping ga opzoeken in het fenomeen familieopstellingen.

 

Ik hoop dat ik je mag ontmoeten in mijn praktijk!

Met een warme groet,

Marieke den Haan

 

"Pas als je moed toont je weg te gaan, toont de weg zich aan jou."  

door: Paolo Coelho