Klankschaalmassage

Een klankschaalmassage is een weldaad voor lichaam en geest. Het zorgt voor een diepe ontspanning.

Daarnaast zorgen de trillingen en de klanken ervoor dat spanningen en energieblokkades loskomen en dat het lichaam herstelt.

 

Voorbeeld van een klankschaalmassage

Tijdens de massage lig je gekleed op de behandeltafel en als je dat fijn vindt, leg ik een dekentje over je heen. Wanneer jij aangegeven hebt dat je comfortabel ligt, start ik de sessie. 

Ik begin met een gong, ocean drum of rainstick zodat je snel in ontspanning bent.

Daarna plaats ik een klankschaal op je lichaam en sla deze op zachte wijze aan. De klankschaal wordt op systematische wijze verschoven over je lichaam. Het enige wat jij hoeft te doen is je overgeven aan de klanken en trillingen. 

Ter afsluiting gebruik ik een koshi. Deze windgong zorgt voor een prachtig, zacht geluid en brengt positieve energie en ontspanning.

De sessie duurt ca. 50 minuten. In overleg kan het ook korter of langer.

 

 

Belangrijk

Na een klankschaalbehandeling is het belangrijk veel water te drinken, want er komt nu eenmaal veel los. Om klachten te voorkomen is het goed het een en ander te af te voeren door het innemen van (bron)water. 

 

Een klankschaalsessie is een mooie aanvulling op de reguliere gezondheidszorg, het dient echter niet ter vervanging hiervan! Bij (ernstige) klachten verwijs ik je graag door naar je huisarts.

Daarnaast is het niet verstandig om een klankschaalmassage (op het lichaam) te ondergaan in geval van:

-zwangerschap (m.u.v. het middelste trimester);

-tijdens chemobehandelingen;

-epilepsie;

-trombose;

-ernstige (opliggende) spataderen;

-ernstige hartklachten/ pacemaker;

-psychose.

De trillingen kunnen namelijk ongewenste neveneffecten veroorzaken.