Energetische behandeling

Overal om ons heen is energie, sterker nog: alles is energie en wij mensen dus ook.

Tijdens de energetische sessie maak ik gebruik van energie (waaronder reiki-energie) die het lichaam aanzet tot heling. Het is een universele energie die doorgegeven wordt via de handen.  De energie gaat naar de plaatsen in het lichaam waar het nodig is, daar waar de klachten vandaan komen. Een energetische behandeling zorgt op holistische wijze dat men weer in balans kan komen. Holisme (Grieks: holos: het geheel) gaat ervan uit dat alles met elkaar samenhangt en dat je op verschillende niveaus uit balans kunt zijn, te weten: fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en/of spiritueel. Iedereen heeft zeven belangrijke chakra's (energiecentra) en deze kunnen ook uit balans raken of geblokkeerd zijn. Het wegnemen van blokkades en een eventuele disbalans in de chakra's vormt een belangrijk onderdeel van de energetische behandelingen.

Bewust of onbewust maak jij vast ook weleens gebruik van energie om jezelf of een ander te helen, denk maar eens aan de keren dat je hoofdpijn had en je deze probeerde te verlichten door je hand op de bonzende plek te leggen, dat deed je niet voor niets... waarschijnlijk heb je ervaren dat het verlichtend werkt.

De behandeling

Tijdens een behandeling leg ik mijn handen op verschillende posities en dit gebeurt uiteraard discreet. Als cliënt lig je gekleed op mijn behandeltafel en hoef je niets te doen, je mag volledig ontspannen. Sommige mensen vallen tijdens de sessie in slaap en anderen komen gewoon lekker tot rust. Het is allemaal goed. Je kunt verschillende dingen ervaren: soms wordt het op een bepaalde plaats heel warm, soms eerder koud en ook tintelingen of andere reacties komen regelmatig voor. Elke behandeling is anders en er wordt altijd iets in werking gezet. Op zijn minst voel je je na de behandeling ontspannen. 

 

Klankschalen

Desgewenst start ik een sessie met het gebruik van een klankschaal. De trillingen maken (negatieve) energieën los die je niet meer nodig hebt, daarnaast zorgt het voor een diep, ontspannen gevoel. Ter afsluiting maak ik graag gebruik van een koshi, dit is een houten windgong, die een prettig, licht geluid geeft en ervoor zorgt dat er positieve energieën worden afgegeven aan lichaam en geest.

Edelstenen en kristallen

Ook kies ik er graag voor om met edelstenen en kristallen te werken. Ik leg bijvoorbeeld bergkristal om je heen, dit heeft een versterkende werking op de behandeling. Voordat de sessie plaatsvindt, hebben we een kort intakegesprek en bepalen we wat het beste past bij jou en bij het moment.

 

Belangrijk

Na een energetische behandeling is het belangrijk veel water te drinken, want er komt nu eenmaal veel los door de universele energie. Om klachten te voorkomen is het goed het een en ander te af te voeren door het innemen van (bron)water. 

 

NB. een energetische behandeling is een mooie aanvulling op de reguliere gezondheidszorg, het dient echter niet ter vervanging hiervan! Bij (ernstige) klachten verwijs ik je graag door naar je huisarts.