Access Bars

Wil je meer rust en ruimte in je hoofd ervaren? Wil je weer lekker in je vel zitten en oude gedachten, emoties en beperkende ideeën loslaten? Een Acces Barsbehandeling kan je daar zeer zeker bij helpen.

Hoe werkt het?

Onze hersenen worden ook weleens vergeleken met een harde schijf van een computer; alles wat we meemaken en denken wordt opgeslagen in ons brein. Door een Barsbehandeling kunnen de vastgezette ervaringen, emoties en patronen worden losgelaten.

Het is een efficiënte, energetische methode, waarbij meestal direct een verandering merkbaar is. Het helpt je je hoofd vrij te maken van ballast en je komt hierdoor meer in je eigen kracht.

Op het hoofd bevinden zich 32 punten die banen vormen, de zogeheten Access Bars. De Bars zijn punten die bepaalde thema’s vertegenwoordigen in ons leven (bv. geld, creativiteit en controle). Door deze punten met mijn vingers heel zacht aan te raken, wordt de energie van de vastgezette, belemmerende gedachten verwijderd. Je kunt dus los gaan laten.

De behandeling

Je mag ontspannen, met je kleding aan, op de behandeltafel liggen. Zelf hoef je niets te doen, je hoeft alleen maar te ontvangen. Tijdens de behandeling laat ik mijn vingers een aantal minuten op bepaalde posities op je hoofd rusten en er is een grote kans dat je de energie in je lichaam voelt stromen. Je kunt soms lichte tintelingen in je vingers, armen of benen ervaren of slaperig worden.

Je mag je ogen dichtdoen en lekker wegzakken, maar wakker blijven en praten is ook helemaal prima. Het maakt voor de effectiviteit van de behandeling niet uit.

De sessie duurt circa 75 minuten en kan tot enkele weken doorwerken.

Een stukje wetenschap

De Amerikaanse neurowetenschapper Dr. Jeffrey Fannin heeft onderzoek gedaan naar het effect van het runnen van de Bars. Hij heeft o.a. ontdekt dat een Bars-sessie een heilzame uitwerking heeft op de thalamus, een belangrijk gebied in de hersenen dat de zintuiglijke prikkels verwerkt. Als je hier meer over wilt weten, kun je onderstaande video bekijken.

Ook is aangetoond dat ons brein tijdens een sessie in een thètastaat raakt, de diepe ontspanning die je ervaart vlak voordat je in slaap valt. Wanneer de hersenen in deze staat verkeren, is er meer invloed mogelijk op ons onbewuste brein. Zo kun je toegang krijgen tot vastgeroeste patronen en vastzittende overtuigingen en op deze manier meer ruimte creëren.

Voor wie?

Een Acces Barsbehandeling is geschikt voor mensen van alle leeftijden en kan helpen bij een groot aantal klachten, denk aan: angsten, concentratieproblemen, slaapproblemen, vermoeidheid, stress etc.

 

NB Een Access Barsbehandeling is een mooie aanvulling op de reguliere gezondheidszorg, het dient echter niet ter vervanging hiervan! Bij (ernstige) klachten verwijs ik je graag door naar je huisarts.