Holistische therapie

Het woord 'holistisch' komt van het Griekse woord 'holos' en dat betekent 'geheel'. Alles staat met elkaar in verbinding en als therapeut kijk ik naar vijf verschillende aspecten, oftewel niveaus, te weten: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel. De focus ligt daarom niet zozeer op de klacht, maar meer op de oorzaak van de klacht. Zo kan bijvoorbeeld een fysieke klacht zijn oorsprong hebben in een emotionele blokkade of een energetische klacht in een mentaal stuk. Als holistisch therapeut wil ik graag de sleutels zoeken en aanreiken die weer kunnen zorgen voor balans op de vijf verschillende holistische niveaus.

Intakegesprek

Wanneer je voor de eerste keer komt, beginnen we met een intakegesprek. We verkennen dan samen waar ik je mee kan helpen en welke tools we gaan inzetten om de klacht(en) die je ondervindt aan te pakken. De intake wordt meestal afgesloten met een energetische behandeling. 

 

 

De behandeling

Tijdens de behandelingen maak ik graag en vaak gebruik van reiki en klankschalen. Daarnaast kies ik ook vaak voor andere methodes, zoals:

-de energetische stoelen

-geleide meditatie

-schaalwandelen 

-familieopstellingen

-edelsteentherapie (ter ondersteuning van reiki)

-chakrascan en -healing

-EFT

-klankschalen en stemvorken